Andere vragen

print

 

Vraag je ouders ook hoe zij andere zaken geregeld hebben.

 

Weet je dat je beide ouders voor jou moeten betalen? Ook een ouder die je niet dikwijls ziet, blijft toch voor jou betalen. Dat moet. Waarom betaalt de ene ouder meer dan de andere? Meestal omdat het inkomen van de ene groter is dan van de andere. Zo kan het zijn dat je papa meer buitenshuis werkt waardoor hij meer geld voor jou heeft. En als je mama minder buitenshuis werkt, heeft zij daardoor waarschijnlijk meer tijd voor jou. Maar misschien is het bij jouw ouders helemaal anders...

 

Je ouders hebben allicht nog andere dingen geregeld waarover je graag wat uitleg krijgt. Waarom verhuist mama en waarom niet papa? Waarom neemt papa de wasmachine mee? Waarom mag de pc niet in het huis van mama blijven staan? Waarom betaalt mama je gsm-kaart en waarom papa niet?

 

Als je ouders geen akkoord vinden dan beslist een rechter over je verblijf en over de kosten. Dan hebben je ouders elk een advocaat. De rechter moet regelingen kiezen waarvan hij denkt dat die in jouw belang zijn. Je ouders krijgen meestal weinig uitleg van de rechter. Je waarom-vragen zullen ze dan niet altijd kunnen beantwoorden.