Waarom scheiden ouders?

print

 

Dat is niet de goede vraag. Ouders kunnen apart gaan wonen maar ze kunnen niet scheiden. Ex-ouders bestaan niet. Partners kunnen wel scheiden. Waarom scheiden partners? Waarom worden partners ex-partners? Ze kunnen samen niet gelukkig worden. Daarom scheiden partners.

 

Wanneer partners samenwonen en kinderen hebben, hopen ze voor altijd samen te blijven. Maar soms zijn er problemen. Meestal doen ze heel erg hun best om hun problemen op te lossen zodat ze kunnen samenblijven. Het is geen gemakkelijke beslissing om uit elkaar te gaan. Er zijn vele redenen om te scheiden.

 

Ze zien elkaar niet meer graag. Of ze zien elkaar toch nog graag maar hebben altijd ruzie. Soms lukt het samen gewoonweg niet meer. Hun geduld met elkaar is op. Ze verdragen elkaar niet meer. Ze kunnen niets meer samen doen. Of iemand is erg veranderd. Of ze zijn alle twee erg veranderd. Ze zijn uit elkaar gegroeid. Ze denken heel anders. Ze kunnen het over niets meer eens geraken en maken over alles ruzie.

 

Dat herken je wel. Je hebt wel eens een vriend of vriendin gehad met wie het niet meer zo leuk was als in het begin. Omdat je in andere dingen geïnteresseerd raakte. Of misschien zagen jullie elkaar nog wel graag maar hadden jullie altijd ruzie. Zo beslissen ook jongeren van elkaar weg te blijven.

 

Als partners merken dat ze elkaar niet meer graag zien dan worden ze alle twee bedroefd en soms ook kwaad. Soms wordt de een dan verliefd op iemand anders, soms alle twee. Een verliefdheid komt er niet zomaar.